2014. november 27., csütörtök

Kamu brassói

Hozzávalók:
Csirke
Krumpli
Hagyma
Bacon
Pirospaprika
Fokhagyma
Bors
Olaj

Hogy miért is kamu? 
A brassói aprópecsenye alapvetően disznóhúsból készül. Nos, ezúttal én csirkéből készítem, mert mi ilyen csirkés család vagyunk. Meg ez egyébként a párom kedvence és ő így szereti.
Ami még fontos hogy a sült krumpli sem a megszokott (és hőn imádott) hosszúra vágott krumpli lesz, hanem szögletes ééés nem fagyasztott, hanem házi! Én esküszöm a mekis krumplira, szerintem annál jobb a világon nincsen. Leszámítva ezt a variációt, amit egyébként a párom anyukájától tanultam.

Kezdjük a csirkével. Először is feldaraboljuk a bacont, majd beletesszük a felmelegített serpenyőbe. Érdemes előre feldarabolni a hagymát, mert amikor látjuk, hogy a bacon kezd megsülni, akkor beletesszük ezt is. Még picit ropogjon a hagyma amikor hozzáadjuk a szintén felkockázott csirkét. Picit összekeverjük, majd jól átsütjük. Amikor ez megtörtént, levesszük a gázról, hozzáadjuk a pirospaprikát (pici erőset is aki szereti), a fokhagymát, a sót, borsot, majd visszatesszük és jól összekeverjük. Rátesszük a fedőt és pár percig hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek, közben pedig térjünk át a krumplira.

Nálunk ezúttal nem volt sima olaj, mondjuk úgy, hogy oliva olajjal készíteni egy picit költséges, de teljesen jó az is (főleg az egészségünknek). Bőséges olajat töltsünk a serpenyőnkbe majd amikor az felmelegedett, tegyük bele az egyenletesen felkockázott krumplit. 


Az elején hajlamos picit leragadni, érdemes keverni, meg egyébként végig oda kell figyelni rá, hogy egyenletesen süljön. Amikor már pirosra sült, rakjuk ki egy papírral kibélelt tányérra, amíg lecsöpög róla a felesleges olaj. Megsózhatjuk picit, majd tegyük ki sima tányérra, rá pedig mehet a csirke. 
Íme a végeredmény:



Mellé pedig kitűnő egy adag jóféle házi savanyúság:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése