A menü:
Céklaleves
Tepsis bolognai
Mikrós süti
Egyik sem egy nagy ördöngösség, de a desszertet leszámítva egy picit időigényes ételekről van szó, tehát jó, ha az ember délután 3-kor neki tud állni, hogy kész legyen mire a jobbik fele (5-6 óra körül (hivatalosan, aztán csúszással 7-8 fele) hazaér.
A céklaleveshez szükséges: cékla (én magam is meglepődtem), alma, krumpli, őrölt kömény, balzsamecet, só bors. Feldarabolni, megfőzni, leturmixolni, ízesíteni és már kész is. Nagyon egészséges, diétába tökéletesen beleillik (ez nem elmondható a további ételekről).
Én vagyok az, aki imád főzni, de ezt csakis érzéssel teszem. Nem pánikolok be az olyan receptektől, amikben az van; érzéssel illetve ízlés szerint fűszerezd. Nekem ez kihívás és a (tényleg nagyon minimális) kreativitásomat itt ki tudom élni. A világ meg pont így kerek. Már az enyém és mindenkié is.
Tepsis bolognai: Nos, ezt a Kedves anyukájától tanultam. Semmi extra. Megcsináljuk a bolognai ragut, megfőzzük a tésztát, összeöntjük a kettőt, be a sütőbe 20 perc, kivesszük, ráreszeljük a sajtot, aztán visszatoljuk amíg ráolvad és picit összesül a sajttal. Aprónyi tipp; a bolognai raguba ne sajnáljuk a cukrot!! Természetesen ez nem azt jelenti, hogy fél kg cukrot adjunk hozzá, csak annyit, hogy ÉR-ZÉS-SEL! Ijesztő lehet, de a paradicsom imádja a cukrot, ízesítésnek kiváló!
Mikrós csokitorta: A világ legegyszerűbb és legnagyszerűbb 10 perces sütije, ennek a pontos receptjét leírom, mert annyira jó.
4ek liszt, 3 ek cukor, 2 csapott ek kakaóport, 1 kiskanál sütőpor, 1 tojás, 4 ek tej, 2 ek olaj. Én műzlis tálkába szoktam, összekeverem az összes hozzávalót úgy, hogy egy massza legyen, majd bedobom a mikróba 3, azaz HÁROM percre. Kivétel után picit hagyom kihűlni, majd rá a baracklekvár és a porcukor. Legjobb!
Ami a képen látszik az creme brulée tálkában, a fenti recept alapján készült, de a masszát 1-1 tálkában szétosztottam és mindkettőt egyszerre 3 percre raktam be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése